Hasmer Otomotiv

Bizi Takip Edin

Hasmer Otomotiv

Şirket Profili

Hakkımızda

Şirketimiz; 1985 yılında merhum Kadir Has tarafından, Hasmer Motorlu Vasıtalar ünvanı ile Düzce'de kurulmuştur.

Daha Fazlası
Blog 1.05.2023

Mercedes-Benz'in Tarihi

Otomobil denildiği vakit akla ilk gelen markalardan biri hiç kuşkusuz Mercedes-Benz’dir.

Mercedes-Benz'in Tarihi

Alman otomotiv devlerinden olan, tüm dünyadaki otomobil tutkunlarının hayallerini süsleyen Mercedes-Benz, tasarım harikası ve güçlü modellerinin yanı sıra hikâyesi ve tarihi ile de ilgi çeken markalardan biri. 

Mercedes-Benz Nasıl Kuruldu?

Dünyanın en büyük otomobil markalarından Mercedes-Benz, halihazırda üretime devam eden iki farklı otomotiv şirketinin birleşmesi ile kuruldu. Mercedes-Benz, Karl Benz’e ait olan Benz & Cie. ve Gottlieb Daimler’e ait olan Daimler Motoren Gesellschaft şirketlerinin birleşmesi sonucunda ortaya çıktı. İki şirket birleşince ortaklarının soy isimlerinden oluşan Daimler-Benz isimli şirket ortaya çıktı ve Mercedes-Benz markası da bu şirketin üretimi olarak otomotiv piyasasında yerini aldı. Bugün, Daimler-Benz isimli şirket varlığını sürdürmese de Mercedes-Benz, bir dünya markası olarak yoluna devam ediyor.

Mercedes-Benz Ne Zaman Kuruldu?

Mercedes-Benz markasını hayata geçiren Daimler-Benz şirketi, 1926 yılında kuruldu. Mercedes ismi ve bu ismin hikâyesi, Daimler Motoren Geselschaft’ın önceki yıllarına dayansa da markanın Mercedes-Benz olarak şimdiki ismini alması iki şirketin birleşmesiyle gerçekleşti. Mercedes-Benz, uzun yıllardır Daimler’e ve ortaklarına ait şirketlerin çatısı altında varlığını sürdürürken markanın bağlı olduğu şirketin adı 2022 yılında Mercedes Benz Group olarak değiştirilmiştir. Mercedes-Benz Nerede Kuruldu? Alman otomotiv endüstrisinin lokomotif markalarından biri olarak dünya çapında üne sahip olan Mercedes-Benz, Stuttgart şehrinde kurulmuştur. Markanın Mercedes ismini taşıması, kökleri Fransa’ya dayanan bir hikâye olsa da Mercedes-Benz markası, Almanya’ya ait bir markadır.

Mercedes-Benz'in Kurucusu Kimdir?

Mercedes-Benz markası, otomotiv sektöründe söz sahibi olan iki şirket sahibi Karl Benz ve Gottlieb Daimler tarafından kurulmuştur. Markaya Mercedes ismini veren ise Fransa’nın Nice şehrinde ikamet eden Avusturya Nice Başkonsolosu Emil Jellinek olmuştur. Neredeyse yüz yıldır dünya otomotiv sektörüne yön veren markanın isminin ortaya çıkışı da Jellinek ile ilişkili ilginç bir öyküye dayanıyor.

Mercedes-Benz İsmi Nereden Geliyor?

Emil Jellinek’in 1897 yılında Daimler Motoren Gesellschaft şirketinin fabrikasına giderek satın aldığı otomobil, Jellinek’in Fransa’daki saygın ve nüfuzlu kişiliğinden dolayı büyük ilgi uyandırmış. Ülkenin güçlü diplomatlarından ve tüccarlarından olan Jellinek, sahip olduğu güçlü motora sahip Daimler otomobili ile 1899 yılında Nice’de bir yarışa katılmıştır. Katıldığı yarışta kullandığı otomobile kızı Mercedes’in ismini veren Jellinek, yarışı da galibiyetle tamamladığı için bu başarısını Daimler şirketinden 36 adet otomobil siparişi vererek taçlandırmıştır. Emil Jellinek, bu siparişler için Daimler’den Mercedes markasının kullanılmasını talep etmiştir. Böylelikle Mercedes ismini taşıyan araçların ilk seri üretimi gerçekleşmiş ve dünya otomotiv tarihine damgasını vuracak markanın ismi hayata geçmiştir. Mercedes ismi 1902 yılında tescil edilip koruma altına alınırken, Mercedes markası 1926’daki ortaklıkla birlikte Karl Benz’in soyadı ile birleşerek Mercedes-Benz ismini almıştır.

Mercedes-Benz Logosunun Tarihi

Halihazırda kült bir logoya sahip olan Mercedes-Benz’in logosu tarihte pek çok değişikliğe uğradı. 1916 yılından beri üç köşeli yıldız logosunu kullanan Mercedes-Benz’in bu konsepti günümüze kadar sadeleşmiş ve şimdiki halini almıştır. Mercedes-Benz logosundaki yıldızın üç köşesi, Daimler şirketinin karada, suda ve havada evrensel bir marka olduğuna vurgu yapıyor. Bununla birlikte Mercedes-Benz kurucularından Karl Benz, evinin tepesine bir yıldız amblemi yerleştirerek bunun günün birinde güç ve başarı getireceğine inanmıştır. Benz, kendi fabrikasını kurma hayallerini gerçekleştirdiğinde odasının tavanını süsleyen yıldız, şirketinin logosu olarak anlam kazanmıştır.

Mercedes-Benz'in Üretimde Olan Otomobil Modelleri

Mercedes-Benz’in halihazırda üretimi devam eden çok sayıda modeli vardır. Mercedes-Benz çatısı altında üretimi devam eden arabaları türlerine göre sınıflandırmak mümkün.

  • Otomobiller: A Serisi, B Serisi, C Serisi, CL Serisi, CLA Serisi, CLC Serisi, CLK Serisi, CLS Serisi, E Serisi, G Serisi, GL Serisi, GLA Serisi, GLB Serisi, GLC Serisi, GLK Serisi, GLS Serisi, M Serisi, R Serisi, S Serisi, Maybach S Serisi, SL Serisi, SLC Serisi, SLK Serisi, SLS AMG Serisi, AMG GT Serisi, V Serisi
  • Hafif Ticari Araçlar: Sprinter, Vario , Vito, Viano, Citan
  • Kamyonlar: Atego, Axor, Actros, Colani
  • Toplu taşıma otobüsleri: Conecto, CapaCity, Citaro, Citaro LE
  • Yolcu Otobüsleri: Travego, Tourismo, Intouro, Tourismo K, Tourismo RH, Integro, Tourrider
Blog

Mercedes Me Charge Nedir? Elektrikli Araç Sahipleri İçin Mükemmel Bir Çözüm

Mercedes me Charge ile Mercedes-Benz müşterileri dünya çapında 1,5 milyondan fazla şarj noktasında şarj oluyor!...

Detaylar
Blog

60 yıllık bir ikon: Grand Mercedes

Mercedes-Benz klasikleri eşsiz eserlerdir. ...

Detaylar
Blog

Mercedes-Benz x Dolby Atmos: Lüksün Sesli Yolculuğu

Lüks otomobil denince akla gelen ilk markalardan biri olan Mercedes-Benz, sürekli olarak sürüş deneyimini bir üst seviyeye taşımak için teknolojik yen...

Detaylar
Blog

Tamamen ikonik, tamamen benzersiz. | Mercedes-Benz Müzesi

UNStudio tarafından tasarlanan Mercedes-Benz Müzesi, Stuttgart’taki Mercedes-Benz fabrikasının yanında yer almaktadır. ...

Detaylar
Blog

Üstün Zarafet | Mercedes-Benz Maybach Tasarımı

Duyusal yüzeyler ve krom süslemelerle, efsaneleşen Maybach tasarımı....

Detaylar